Turkiets utrikespolitik – Nato, Sverige, Grekland och kurderna
Foto: Sergei Bobylev/AP

Turkiets utrikespolitik – Nato, Sverige, Grekland och kurderna

Turkiet vill inte släppa in Sverige i Nato. Samtidigt uttalar Erdoğan hot mot grannen och Natomedlemmen Grekland, och utlovade så sent som i somras nya militära operationer i Syrien. Men vad handlar allt det här om? Bryr sig verkligen Turkiet om Sverige är med i Nato eller inte? Och varför höjer man tonläget mot Grekland just nu, när vi redan har ett krig i Europa?

Medverkande:

Aras Lindh, analytiker vid UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram

Bitte Hammargren, journalist och associerad senior medarbetare vid UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg 

Smakprov på ämnet!

Fördjupa dig

134240

Dödande maskiner väcker debatt om krigets lagar

Utrikesmagasinet

Drönare har satts in i strid i flera årtionden och har på senare tid fått stor uppmärksamhet i kriget i Ukraina. De används av båda sidor för att genomföra anfall samt filma egna framgångar och motståndarens förluster. Obemannade vapen väcker frågor om huruvida livsavgörande beslut överlåts åt maskiner, och om den befintliga folkrätten behöver kompletteras med nya regler för krigföring, skriver forskningsledaren Martin Hagström och analytikern Jessica Appelgren, båda vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Läs här

134241

Putin – vägen till makten och Rysslands framtid

Utblick

Han kommer från ett enkelt hem i det som en gång kallades Leningrad, nu är han en av världens mäktigaste män. Med oligarkerna i sin hand och kärnvapen i sin arsenal kommer Vladimir Putins år vid makten att lämna sina spår, både i och utanför Ryssland. Men vad kan vi egentligen veta om den ryska presidenten?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0